1. #1

    Yazar : Nehir çevrimdışı

    Sponsorlu Bağlantılar

    Kek

    Kek

    Keklerin yapılışları kolay olmakla beraber pişirilme*leri ayrı bir özellik taşır. Malzemesi tam ve iyi hazırlan*mış kek hamurunun kabarmaması fırın ısısının iyi ol*mayışındandır. Kek piştikten sonra kalıptan kolay çıkabilmesi ve kalıba yapışmaması için kek hamuru, her tarafı yağ*lanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltılmalı ve kızdı*rılmış fırına sokularak orta ısıda 40-45 dakika pişirilme*lidir.

    Malzemeler:

    • 5 yumurta
    • 1 su bardağı toz şeker
    • yarım su bardağı sıvıyağ
    • 1 su bardağı yoğurt (veya süt)
    • yarım su bardağı ceviz içi (miktarı arzunuza göre değiştirebilirsiniz)
    • 1 limonun kabuğu
    • 3 su bardağı un
    • 1 paket kabartma tozu
    • 2 yemek kaşığı kakao

    Hazırlanması:

    1. Yumurtayı şekerle iyice yoğurt kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
    2. Sırayla sıvıyağı, yoğurdu, ceviz içini ve limon kabuğunu ekleyin.
    3. Ardından unu eleyerek ilave edin üzerine kabarma tozunu da döktükten sonra çok fazla karıştırmadan çırpın.
    4. Yağladığınız kalıba ilk olarak kek hamurunun yarısını dökün. Hamurun kalan yarısına da kakaoyu ilave edin. Kalıptakı diğer beyaz kek hamurunun üstüne dökün. Çatalla dairesel hareketler yaparak şekiller verin. (Ben annemin kaşıkla alttaki beyaz hamuru diğerinin üzerine kapattığını hatırladığım için öyle yaptım.)
    5. 175 derecelik fırında 45 dakika pişirin.

    Eklenmiş Resmin önizlemesi Eklenmiş Resmin önizlemesi Kek-alacali_kek.jpg  
    PAYLAŞ
    Kimi sevsem sensin,hayret sevgi hepsini nasıl değiştiriyor.Gözleri maviyken yaprak yeşili,senin sesinle konuşuyor,elbet yarım bakışları o kadar tehlikeli senin sigaranı senin gibi içiyor...


    LÜTFEN EMEĞE SAYGI.

  • Konuyu değerlendir: Bu konuyu beğendiniz mi?

    Kek


    Değerlendirme: Toplam 0 oy almıştır, ortalama Değerlendirmesi puandır.

Hızlı Cevap Hızlı Cevap

Türkiyenin Başkenti Neresidir ?

Resim Yükle
Gizlilik Bildirimi © 2013 yasambu.com All rights reserved.

Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz