1. #1

    Yazar : ayfer çevrimdışı

    Sponsorlu Bağlantılar

    Mantı (5 Kişilik) çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.

    Mantı (5 Kişilik) çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    400 gr Mantı hamuru (250 g kıymadan hazırlanmış iç ile doldurulmuş)
    750 gr yoğurt sosu
    2 çorba kaşığı
    1 çay kaşığı kırmızıbiber


    Yemeğin Tarifi
    Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın. Su kaynayınca mantıları 3-4 parti halinde, her defasında yaklaşık 2 su bardağı dolusu mantı olacak kadar, kaynar suya atıp, hafif diri kalacak biçimde 10-12 dakika haşlayın.Delikli kepçe ile sularını iyice süzdürerek bir kaba aktarın. Sıcak olarak bir kenarda bekletin.

    Yoğurt sosunu küçük bir tencereye koyun. Bu tencereyi rahatça alabilecek büyüklükte bir başka tencereye ise yarıya kadar kaynar su koyun. Yoğurt sosunun bulunduğu tencereyi, büyük olanın içine oturtup, ağır ateşte yoğurt sosunu ılındırın.

    Mantıları önceden ısıtılmış çukur tabaklara aktarın. Üzerlerine ılık yoğurt sosunu Pökün. Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini eritin. Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın.

    Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, mantıyı sıcak olarak servis yapın.

    PAYLAŞ

  2. #2

    Yazar : Nursena çevrimdışı

    Bir başka mantı tarifinide ben eklemek istiyorum.

    5 kişilik olsun buda Mantı (5 Kişilik)nasıl pişirilir ?

    MANTI HAMURU İÇİN:
    3-4 su bardağı un
    4 yumurta
    1 çay bardağı su
    Tuz
    HARCI İÇİN:
    2 soğan
    400 gr koyun kıyması (iki kere çekilmiş)
    Tuz,
    karabiber

    2 bardak unu yoğurma kabına eleyin, ortasını havuz biçiminde açın. Yumurta, su ve tuz katıp parmak uçlarınızla yoğurmaya başlayın. Gerekirse un ilave ederek, sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar, uzun uzun yoğurun. Bezelere bölün. Üzerini temiz bir nemli bezle örterek 15-20 dakika dinlendirin. Bu sırada harcını hazırlayın. Soğanı incecik kıyın veya rendeleyin. Kıyma, tuz, karabiber ile birlikte yoğurun.
    Bu sırada dinlenmiş olan hamuru, üzerine un serperek oklava yardımıyla 2 milim inceliğinde açın. 2-3 santim eninde karelere bölün, ortasına nohut büyüklüğünde kıymalı harç koyun. Uçlarını üstte toplayarak kapatın. Kurumaması için üzerine un serpip bez örterek bir kenarda bekletin. Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayın. Geniş bir tencerede mantıların rahatça kaynayabileceği kadar su kaynatın. Biraz tuz atın. Mantıları kaynar suva salın.

    Doldurduğunuz mantıyı birkaç saat bekletecekseniz unlu bir tepsiye birbirine değmeyecek şekilde yerleştirip üzerini temiz bir bezle örtün. Birkaç gün sonra kullanmak isterseniz hafifçe fırınlayın, soğuduktan sonra torbalara doldurup derin dondurucuda saklayın. Ayrıca Kayserililer mantı yoğurtlanıp tabağa konduktan sonra üzerine de reyhan serperek yerler.

    Harlı ateşte suyun tekrar kaynamasını bekleyin. Daha sonra ateşi orta hararete getirin. Yumuşayıp suyun yüzüne çıkana kadar pişirin. Tereyağını küçük bir tavada kızdırın. Mantıyı tabaklara paylaştırın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağını gezdirin. Sumağını, nanesini, pul biberini serperek sıcak sıcak servis yapın.


  3. #3

    Yazar : Murat çevrimdışı

    Kayserinin Bünyan ilçesinde arkadaşım var, o bana gönderdi mantı süperdi.


  4. #4

    Yazar : bluesim çevrimdışı

    Bizim buralardada mantı pişince üzerine salçalı terayağ yakılır ve servis edilir. Bir kaşığa 40 adet sığmasada 25 30 adet sığdıgı görülmüştür Mantı (5 Kişilik)nasıl pişirilir ?


  5. #5

    Yazar : irem çevrimdışı

    Her yörenin bir becerisi var Mantı denince akla benimde kayseri geliyor, Gülşen kayseride çok güzel mantı yapmayı öğrenmiş birgün gidelimde yiyelim bakalım 40 tane sığdırabilecekmi Mantı (5 Kişilik)nasıl pişirilir ? Hadi Mantıya.


  6. #6

    Yazar : Misafir

    of mukemmel sımdı pısıyorurum bende bakalım nasıl olacak nıhahaha


  7. #7

    Yazar : Misafir

    mantı hastası

    mantı hastasıyız dedeeeeeMantı (5 Kişilik)nasıl pişirilir ?Mantı (5 Kişilik)nasıl pişirilir ?Mantı (5 Kişilik)nasıl pişirilir ?Mantı (5 Kişilik)nasıl pişirilir ?


  8. #8

    Yazar : FERAH çevrimdışı

    Mantı yapımı yöresel olarak değişir, en iyi mantıyı kayseri ve çevresi keser.


  9. #9

    Yazar : alev çevrimdışı

    Uffff aksam aksam mantı emeyin olsada yesek ne güzel olurdu


  10. #10

    Yazar : Elif Dilara çevrimdışı

    Mantı ev yapımıysa gerçekten çok lezzetli oluyor


+ Cevap Ver
Sayfa 1/2 12 SonSon
  • Bu konuyu beğendiniz mi?

    Mantı (5 Kişilik) nasıl pişirilir ?

    Güncel Beğeni


    Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır, ortalama Değerlendirmesi 5.00 puandır.

Hızlı Cevap Hızlı Cevap

Türkiyenin Başkenti Neresidir ?

Resim Yükle

 Mantı (5 Kişilik) nasıl pişirilir ?

mantı nasıl pişirilir manti nasil pisirilir manti nasil yapilir mantı nasıl haşlanır mantı kaç dakikada pişer mantı nasıl yapılır mantı nasıl pişer manti nasil haslanir kayseri mantısı nasıl pişer mantı kaç dakika pişer manti nasil piser mantı nasıl pisirilir mantı kaç dk pişer manti kac dakikada piser mantı nasıl pısırılır

Gizlilik Bildirimi © 2013 yasambu.com All rights reserved.

Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz